ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ Δ.Ε ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ
προτείνουμε – διεκδικούμε
Θα εφαρμόσουμε
1) ΓΑΛΑΞΙΔΙ
α) Δημιουργία Δημοτικού γραφείου προώθησης τουριστικών δράσεων.
– Σύσταση μόνιμης πενταετούς επιτροπής με αυτόνομη διαχείριση των Δημοτικών καρναβαλικών εκδηλώσεων και κονδυλίων.
– Αξιοποίηση σπηλιάς πλατείας Μάμα μετά από σύνταξη μελέτης .
Χρήση Καποδιστριακού σχολείου ως παράρτημα του Ναυτικού Μουσείου.
– Επιδίωξη κατασκευής πρότυπου πλωτού ναυτικού Γαλαξιδιώτικου σκαριού ως πλωτού ναυτικού Μουσείου μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ ή ιδιωτών.
-Θαλάσσιο τουριστικό δίκτυο – κρουαζιέρα και αρχαιολογικοί χώροι με εναλλακτικές διαδρομές ( Κατάκολο- Ολυμπία -Γαλαξίδι -Δελφοί και Επίδαυρο – Κόρινθος – Γαλαξίδι – Δελφοί) .
– Ανάδειξη λιμένα Χηρόλακα και παραδοσιακού (ταρσανά) καρνάγιου. Δημιουργία μικρού αλιευτικού καταφυγίου στη θέση Χηρόλακα.
– Εναλλακτικός τουρισμός: Θαλάσσια καταδυτικά πάρκα, ειδικές πεζοπορικές διαδρομές και ετήσια εκδήλωση – επίδειξη με αλεξίπτωτα πλαγιάς
– Ανάδειξη σπηλιάς Λοκρού, Μύλου και σπηλιάς Ακόνας.
β) Προγράμματα εκπαίδευσης νέων αγροτών σε νέες μορφές καλλιέργειας και χρηματοδότηση ή συγχρηματοδότησή τους για προϊόντα από την καλλιέργεια μέχρι και τη διανομή τους στο εσωτερικό και εξωτερικό. (στα μυρωδικά φυτά και φυτά με θεραπευτικές ιδιότητες ενώ διαθέτουμε τα περισσότερα στην Ευρώπη – πάνω από 3.500 είδη – υστερούμε σημαντικά στις εξαγωγές άλλης γειτονικής χώρας με πολύ λιγότερα διαθέσιμα είδη)
– Οργάνωση μικρών παραγωγικών μονάδων σε δημοτικούς χώρους -λαϊκή αγορά. Ανάδειξη και επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς Γαλαξιδίου στην πλατεία Μάμα.
γ) Δημοτικές καινοτόμες επιχειρήσεις ( Επιχείρηση συλλογής καταλοίπων πλοίων – μικρές εγκαταστάσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε δημόσια κτήρια για εξοικονόμηση ενέργειας)
δ) Εύκολη και προσβάσιμη πόλη.
Μέχρι την ολοκλήρωση της δρομολογημένης εδώ και χρόνια μελέτης για τη ρύθμιση του κυκλοφοριακού θα ληφθούν μέτρα αποσυμφόρησης της παραλιακής ζώνης για χρονικές περιόδους αιχμής (αργίες και Σαββατοκύριακα)
– Αποβίβαση τουριστών σε Μανουσάκια και παραλία
– Δημιουργία χώρου στάθμευσης ειδικά στο κτήμα του κ. Καμμένου (εκκρεμεί πρόταση από τον ίδιο ).
– Καθαρισμός κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων, υπογειοποίηση κάδων απορριμμάτων.
– Ανάπλαση των σοκακιών και καλντεριμιών της πόλης
-Επαναλειτουργία βιολογικού καθαρισμού Γαλαξιδίου και καθαρισμός κοινόχρηστων και ιδιωτικών χώρων
Ε ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
– Μείωση δημοτικών τελών, τελών ύδρευσης και αποχέτευσης-κοινωνικό τιμολόγιο σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, ορθολογισμός δαπανών σύνδεσης και μεταφοράς υδρομετρητή
– Αίτημα στην πολιτεία να καταβάλλεται μειωμένος ΦΠΑ στις ανεγέρσεις οικοδομών στο Γαλαξίδι λόγω της ιδιαίτερης παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και διατήρησης αυτής.
Στ) Πολιτιστικές Εκδηλώσεις: Ο Δήμος θα είναι αρωγός σε εκδηλώσεις σωματείων και συλλόγων.
– Αθλητισμός: Εντατικοποίηση για την προώθηση των λοιπών αδειοδοτήσεων του κλειστού γυμναστηρίου με στόχο την κατασκευή του και ολοκλήρωση εργασιών στο γήπεδο ποδοσφαίρου
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ
– Λογιστικός έλεγχος προηγουμένων οικονομικών χρήσεων
– Καταλογισμός ευθυνών στην περίπτωση τυχών υπαιτιοτήτων για βλάβες που υπέστησαν τα μηχανήματα του βιολογικού & την προσβολή του περιβάλλοντος.
– Διαφάνεια σε όλες τις δράσεις που θα ανατεθούν στη ΔΕ Γαλαξιδίου ή στις Κοινότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
– Γρήγορη διάθεση των ανταποδοτικών τελών από τις ΑΠΕ και αναζήτηση από τον ΛΑΓΗΕ των ποσών που δικαιούμαστε από τον Μάϊο του 2013 μέχρι σήμερα
– Επίλυση προβλημάτων για τμηματική προώθηση του πολεοδομικού σχεδιασμού. Σημειώνεται ότι εκτός της κακής αισθητικής παρουσίας μερικών χώρων προστίθενται νέα προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ
– Σημειώνεται ότι για τις αναπλάσεις χώρων θα ζητηθούν κονδύλια από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα στο πνεύμα της ισόνομης και παράλληλης ανάπτυξης των ΔΕ του Δήμου Δελφών. Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι μετά από τρία και πλέον χρόνια πρόκειται να διατεθούν στο Γαλαξίδι 162.000,00 € για έργα ανάπλασης εκ των οποίων τα 55.000,00€ προέρχονται από τις ΑΠΕ ενώ σε τέσσερις άλλες ΔΕ του Δήμου μας εγκρίθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ € .
– H ετήσια κρατική χορηγία θα διανέμεται , πλην εξαιρέσεων βάσει του πληθυσμού των Κοινοτήτων και θα υπάρχει απολογισμός των διατεθέντων ποσών.

2) ΑΓΙΟΙ ΠΑΝΤΕΣ
– Αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού νερού που είναι από αμίαντο
– Σύνδεση κεντρικού αγωγού ύδρευσης που έρχεται από τα Πεντεόρια με την κεντρική δεξαμενή μέσω του δρόμου που είναι το νέο ελαιοτριβείο
-Σύνδεση δρόμου Αγίων Πάντων με το δρόμο Ερατεινή Λιδωρίκι θέση ΓΕΡΟΜΑΣΤΗ. (έχουν γίνει στο παρελθόν μερικά έργα τεχνικής φύσεως )
– Αλιευτικό καταφύγιο (υπάρχει μελέτη).Μείωση δικαιωμάτων βοσκής λόγω της ύπαρξης ανεμογεννητριών στη θέση ΤΣΙΤΟΜΗ.

3) ΒΟΥΝΙΧΩΡΑ
Επίλυση προβλήματος ύδρευσης, ουσιαστική ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής . Τεχνικές Επεμβάσεις στον δρόμο Άμφισσας-Λιδορικίου.

4) ΠΕΝΤΕΟΡΙΑ
– διαπλάτυνση δρόμου σύνδεσης Άγιοι- Πάντες Πεντεόρια στη θέση ΛΑΚΚΟΣ
– Διαπλάτυνση της στροφής του δρόμου στο νεκροταφείο Πεντεορίων για να γίνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των μαθητών των Πεντεορίων στη θέση πηγάδι με διαδρομή των λεωφορείων μόνο από τους Άγιους Πάντες ( σύντμηση χρόνου διαδρομής κατά 40΄ την ημέρα). Γενικά επεμβάσεις στην οδοποιία.
3) Σημαντική μείωση δικαιωμάτων βοσκής λόγω ύπαρξης ανεμογεννητριών σε τρεις τοποθεσίες και ενός φωτοβολταϊκού σταθμού και δυνατότητα ενοικίασης από την Κοινότητα των κοινοτικών χώρων της σε ιδιώτες

http://www.politesstoproskinio.wordpress.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s