ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11-4-2014

ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-4-2014

Την Παρασκευή 11 – 4 – 2014 σύμφωνα με σχετική πρόσκληση θα γίνει Δημοτικό Συμβούλιο, του δήμου Δελφών.
κ.κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι
Θα αγνοήσουμε ότι σύμφωνα με τον νόμο, ο κ. Φουσέκης είναι σε αργία άρα παράνομα διατηρεί την θέση του Δημάρχου;
Ποιος δεν γνωρίζει ότι από 11 Φεβρουαρίου με το 6/2014 βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Λαμίας παραπέμπεται σε δίκη ενώπιον του Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας;
Το Βούλευμα αυτό είναι αμετάκλητο και η κυρία Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας όφειλε να τον έχει θέσει αμέσως σε αργία, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο.
Παρόλα αυτά η κ. Γενική Γραμματέας, ενεργώντας μικροπολιτικά, καταχρηστικά και κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας, αποφάσισε να θέσει εαυτόν υπεράνω των νόμων και να συνεχίζει να διατηρεί τον κ. Φουσέκη στην θέση του Δημάρχου.
Η καταχρηστική αυτή πράξη της Γενικής Γραμματέως δεν μπορεί να ανατρέψει τα προβλεπόμενα από τον νόμο και συνεπώς ο κ. Φουσέκης δεν μπορεί να συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντά του, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας.
Κατά την άποψή μας ο κ. Φουσέκης δεν έχει δικαίωμα να ασκεί τα καθήκοντα του Δημάρχου και για τον λόγο αυτό θεωρούμε ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας στην λειτουργία του Δήμου.
Η Διοικητική ποινή της αργίας εκδίδεται από την κ. Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, χωρίς να της παρέχει ο νόμος δυνατότητα περαιτέρω εξέτασης της υπόθεσης (ΣτΕ 2783/2006, 1120/2005, 4335/1996.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί χωρίς νόμιμο Δήμαρχο και γι’ αυτό καλούμε κάθε δημοτικό σύμβουλο να απέχει από οποιαδήποτε συζήτηση. Ίδη με δελτίο τύπου (26-1-2014) καλούσαμε τον κ. Φουσέκη να αναλάβει τις ευθύνες του .
Για τον λόγο αυτό οι Πολίτες στο Προσκήνιο θα απέχουν από το Δημοτικό Συμβούλιο της 11/4/2014 και έως την αποκατάσταση της νομιμότητας στον Δήμο.
Σημείωση
Το 6/2014 Βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας εκδόθηκε στις 11/02/2014
Στάλθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας με το υπ΄ αρίθμ. 200α/20-02-2014 έγγραφο.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας αφού το κράτησε είκοσι μέρες, το έστειλε με το υπ΄ αρίθμ. Ε.Π. 121/10-03-2014 έγγραφό της στο Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Φωκίδας για τις δικές του Ενέργειες (ποιες;).
Το Τμήμα Διοικητικού – Οικονομικού Ν. Φωκίδας, δηλώνοντας άγνοια ως προς το τι πρέπει να κάνει, στέλνει ερώτημα με το υπ΄ αρίθμ. Οικ.629/50378/17-03-2014 έγγραφό του, προς την Εισαγγελία Εφετών Λαμίας και ρωτά αν το Βούλευμα είναι αμετάκλητο!!!
Η Εισαγγελία Εφετών Λαμίας απάντησε το αυτονόητο και πριν από 4-5 μέρες έφυγε η εισήγηση από την Άμφισσα προς την κυρία Γερακούδη για να εκδώσει, επιτέλους, την Διαπιστωτική Πράξη της αργίας του Δημάρχου.
Από πού προκύπτει η δυνατότητα όλης αυτής της διαδικασίας;
Σύμφωνα με τις αποφάσεις 2783/2006, 1120/2005 4335/1996 κ.α του ΣτΕ η διοικητική πράξη της αργίας εκδίδεται χωρίς να υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω εξέτασης της υπόθεσης από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s