ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κ ΔΗΜΑΡΧΕ

 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 26-1 -2014

ΠΡΟΣ

 

     1. Δήμαρχο Δ. Δελφών

2. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Δελφών

3. Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΘεσσαλίαςΣτερεάς     

    Ελλάδας

4.  Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης

5.  Ι’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Δελφών

6.  Κάθε αρμόδια Διοικητική και Δικαστική αρχή

 

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την απάντηση του Υπουργείου πολιτισμού στην ερώτηση των βουλευτών κκ Σταθά & Κωνσταντοπούλου, σχετική με τις σοβαρές παραβιάσεις νόμων στα Τουμπανάρια. Η απάντηση αυτή μαζί με την πρόταση της αντιεισαγγελέως Εφετών Λαμίας, για παραπομπή του Δημάρχου Δελφών και των άλλων ενεχομένων, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο .

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κ ΔΗΜΑΡΧΕ!!! ΑΝΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΑΣ & ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.

Δεν είναι μόνο η προσωπική ευθύνη που σας βαραίνει. Είναι και η απαράδεκτη , προκλητικότατη απροθυμία εφαρμογής και τήρησης των νόμων από την υπηρεσία Δόμησης του Δήμου, στην οποία πολιτικός προϊστάμενος είστε.  

«Είναι ντροπή , στην χρόνια οικονομική κρίση που έχει εξαθλιώσει τους έλληνες, να συνεχίζεται τόσο βάναυσα παραβιάσεις των νόμων, συνοδευόμενες από κατάχρηση τεράστιων ποσών δημοσίου χρήματος με, πραγματικά, παιδαριώδεις μεθοδεύσεις που θα απέφευγε ακόμη και τριτοκοσμική χώρα.

Από μέρα σε μέρα αναμένεται η Απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. 

Τουλάχιστον μην «οδηγείτε» τις υφιστάμενες υπηρεσίες σας, σε δρόμους ανομίας, προκειμένου να σας διευκολύνουν στην έκδοση αποφάσεων αρμόδιων Συμβουλίων, βασισμένων σε άκρως ψευδείς και παραπλανητικές εισηγήσεις.

Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου σας, δεν δίστασε να υποβάλει παραπλανητική εισήγηση προς το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων Νομού Φωκίδας (ΣΥΠΟΘΑ), σχετική με την δική σας υπόθεση, στην Β΄ζώνη του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών στη θέση Αλαφόκαστρο – Τουμπανάρια, προκειμένου να εκμαιεύσει απόφαση του Συμβουλίου αυτού, που θα διευκολύνει εσάς στην αντιμετώπιση των δικαστικών σας υποθέσεων, θα απαλλάσσει τους πελάτες της ιδιωτικής σας επιχείρησης από πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ και θα καταδικάζει τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών στην μη κατεδάφιση των τεράστιων κτιριακών εγκαταστάσεων που κατασκευάστηκαν παράνομα, μέσα στο λίκνο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Η παράνομη και  παραπλανητική εισήγηση της Δ/νσης Δόμησης του Δήμου Δελφών προς το ΣΥΠΟΘΑ,  δείχνει να «αγνοεί» αυτό που και ο τελευταίος πολίτης του Δήμου γνωρίζει:

       Ότι δηλαδή:

1.    Το σύνολο των τεράστιων αυθαίρετων κατασκευών (περισσότερο από 5.500,00 μ2) βρίσκεται μέσα στον Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών.

(Στην εισήγηση της Υπηρεσίας Δόμησης και στα έγγραφα που την συνοδεύουν αναφέρεται το τελείως αντίθετο).

2.    Ότι αυθαίρετες κατασκευές μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να ενταχθούν στους πρόσφατους νόμους νομιμοποίησης και τακτοποίησης αυθαιρέτων.

(η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου σας, αποδέχθηκε την ένταξη των αυθαιρέτων κατασκευών, από τον ιδιοκτήτη των αυθαιρέτων, στους νόμους 4014/11 & 4178/13, επιδιώκοντας την απαλλαγή  των πελατών της ιδιωτικής σας επιχείρησης από πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ, ζημιώνοντας αντίστοιχα το δημόσιο και από την επιβεβλημένη κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών τους, που εξακολουθούν να μολύνουν ένα από τα σημαντικότερα σημεία του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών).

 Κύριε Δήμαρχε

Οι δημόσιοι άνδρες, όταν το όνομά τους εμπλέκεται σε διάπραξη κακουργηματικών πράξεων, οφείλουν με ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ευαισθησία σε σχέση με τους απλούς πολίτες, να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, διευκολύνοντας κάθε διοικητικό και δικαστικό έλεγχο, για την απόδειξη της ενοχής ή της αθωότητάς τους . Τα γεγονότα αυτά αποτελούν κόλαφο όχι μόνον για σας κ. Δήμαρχε και για τις εποπτεύουσες τον Δήμο σας Αρχές, αλλά μεγάλη ντροπή για όλους μας η ενδεχόμενη ανοχή και αποσιώπηση σοβαρότατων έκνομων πράξεων και καταχρήσεων εξουσίας, από αυτούς που την κατέχουν, για να διευκολυνθούν τα προσωπικά και επιχειρηματικά τους συμφέροντα.

 

Επιτέλους κύριε Δήμαρχε αναλάβετε τις ευθύνες σας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s