ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 24-4-2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  24-4-2013

 

ΨΗΦΙΣΤΕ ΣΟΥΛΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ(1)

            Την Δευτέρα 22-4-2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Δελφών συζητήθηκε η εξέλιξη της δημιουργίας δημοτικού Λιμενικού ταμείου στο Γαλαξίδι. Η συζήτηση είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση   http://youtu.be/2uofYynqaPE

            Ο λόγος της παρέμβασης μας έχει να κάνει με την συσκότιση της πραγματικότητας και την ευκολία εξαγωγής συμπερασμάτων που καμία σχέση δεν έχουν με την συζήτηση

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο δυνητικά  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ μέσω ΤΑΙΠΕΔ όλα τα λιμάνια της χώρας!!

            Επίσης πριν λίγες ημέρες συζητήθηκε η προσφυγή της Δημοτικής Κίνησης «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» κατά της υπαγωγής της μαρίνας ΙΤΕΑΣ στο ΤΑΙΠΕΔ. Αυτά απλά τα υπενθυμίζουμε … αν και καμιάς άλλης παράταξης δεν ιδρώνει το αυτί..

            Όσον αφορά τα λιμενικά ταμεία…  ΛΟΙΠΟΝ ΝΑΙ. Τα λιμενικά ταμεία ήταν και είναι ρουσφετολογικοί και ψηφοθηρικοί θεσμοί . Αλλού τα κόλπα και οι κλάψες. Ποιος ενδιαφέρθηκε όταν ο σύμβουλος μας αποκάλυψε ότι στο Γαλαξίδι χρωστάει η παραλία  πάνω από 120.000 ευρώ? Ποιος ενδιαφέρθηκε όταν ο κ. Μέγκος είπε ότι οι εισπράξεις από λιμανιάτικα στο Γαλαξίδι το 2012  ήταν 900 ευρώ και κάτι ψιλά όταν αποδεδειγμένα ελλιμενίζονται πάνω από 2.000 γιωτ το χρόνο; Ποιος νοιάζεται αν η παραλία στην Ιτέα χρωστάει πάνω από 70.000 ευρώ; Ποιος ενδιαφέρεται τι θα γίνουν οι βάρκες των κατοίκων αύριο που δεν θα υπάρχει η μαρίνα; Μας ενδιαφέρει αν κάποιος αύριο μέσω ΤΑΙΠΕΔ αποκτήσει το λιμάνι και τον περιβάλλοντα χώρο, δηλαδή την μισή Ιτέα; Αντί λοιπόν να σταθεί το Δημοτικό Συμβούλιο σ΄ αυτά τα ζητήματα, η διαμάχη έγινε μεταξύ «αντιπροσώπων Περιφέρειας» και δήμου!!! για το ποιος θα εξακολουθήσει να «σκουπίζει καλλίτερα» παράλιους ψήφους πουλώντας καθρεφτάκια σε ιθαγενείς. Βέβαια από την στιγμή που η κοινωνία δεν… καλά κάνουν.

            Τελειώνοντας: Ναι, να δημιουργηθεί λιμενικό ταμείο στο Γαλαξίδι. Για πιο λόγο; Γιατί πιστεύουμε ότι η «Δημοτική  κοινωνία» μπορεί να ελέγξει και να επιβάλλει χρηστή διοίκηση πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά από την κρατική και περιφερειακή διοίκηση. Αυτό όμως εναπόκειται στα δημοκρατικά αντανακλαστικά, στην ευθύνη και αποφασιστικότητα της κοινωνίας να αντιδράσει .

ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!

(1) προεκλογικό σύνθημα στα Τρίκαλα όπου η κ. Σούλα Μερεντίτη, κουμπάρα του Σημίτη, κατέβαινε «βολευτής» του ΠΑΣΟΚ.

 

 

www.politesstoproskinio.wordpress.com

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….                       

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s