ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΟΜΗΣΗ ΣΤΗ Β ΖΩΝΗ ΔΕΛΦΩΝ

«ΔΕΛΦΙΚΟ ΤΟΠΙΟ ΟΡΟΙ ΔΟΜΗΣΗΣ»

«…Αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί οι κάτοικοι της περιοχής για περισσότερο από τριάντα χρόνια. Οφείλουμε να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα του χώρου και να ζητήσουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού να εγκρίνει όρους δόμησης βασισμένους στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων και όχι στην συγκάλυψη παρανομιών, με ευθύνη στελεχών της Διοίκησης του τόπου»

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 13/2/2013

 

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Φίλοι & Φίλες

        Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών την Δευτέρα 11-2-2013 ο κ Δήμαρχος διάνθισε την ομιλία του – σχετικά με την Β ζώνη Δελφών- με σχετική ερώτηση. Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε αν υπάρχει κτίριο το οποίο κατασκευάστηκε με άδεια στη Β ζώνη Δελφών.

Για να μην μείνει αναπάντητο ένα τέτοιο ερώτημα η Δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» του απαντάμε:

        ΝΑΙ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΤΙΡΙΑΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ, ΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗ (Ως ιδιώτη Πολιτικού Μηχανικού) κ. ΔΗΜΑΡΧΕ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗ Β ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ και συγκεκριμένα στη θέση Αλαφόκαστρο – Τουμπανάρια. Τα συγκροτήματα αυτά χτίστηκαν μέσα στον μείζονος σημασίας αρχαιολογικό χώρο των Δελφών με παραπλανητικά και εσφαλμένα τοπογραφικά διαγράμματα που φέρουν την υπογραφή σας, ως ιδιώτη μηχανικού. Για το λόγο αυτό το Υπουργείο Πολιτισμού ανακάλεσε τις άδειες που είχε χορηγήσει, ως ερειδόμενες επί εσφαλμένων πραγματικών προϋποθέσεων . Στην συνέχεια ανακλήθηκαν και οι οικοδομικές άδειες.

        Τα οικοδομικά συγκροτήματα θεωρούνται αυθαίρετα και παρά το γεγονός ότι πέρασαν σχεδόν τέσσερα χρόνια, η Πολεοδομία του Δήμου δεν έχει προβεί ακόμη στην έκδοση των Πρωτοκόλλων αυθαιρέτων και την επιβολή των ποσών που αφορούν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

        Φυσικά πρόκειται για σκαστή παρανομία, στην οποία συμμετέχει ο Δήμαρχος Δελφών και οι κάτω από αυτόν αρμόδιες υπηρεσίες (Πολεοδομία κλπ) που δεν εφάρμοσαν τα νόμιμα.

Ό,τι ισχύει για τον απλό πολίτη ισχύει και για σας κύριε Δήμαρχε.

Η αλήθεια πάνω από όλα.

Θέτουμε το θέμα γιατί τέτοιες καταστάσεις οδήγησαν στην σημερινή απαξίωση. Τέτοιας έκτασης παραβιάσεις στη Β ζώνη Δελφών θα δημιουργούν συνεχή προβλήματα  στην αναθεώρηση με πραγματικά κοινωνικά χαρακτηριστικά της  νομοθεσίας.

        Αρκετά έχουν ταλαιπωρηθεί οι κάτοικοι της περιοχής για περισσότερο από τριάντα χρόνια. Οφείλουμε να αποτυπώσουμε την πραγματικότητα του χώρου και να ζητήσουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού να εγκρίνει όρους δόμησης βασισμένους στα πραγματικά προβλήματα των κατοίκων και όχι στην συγκάλυψη παρανομιών υψηλών στελεχών της Διοίκησης του τόπου.

Δεν το λέμε μόνο εμείς. Με τον πιο επίσημο τρόπο το πιστοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα.

          Σε απάντηση της από 6/11/2012 επερώτησης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Προβλήματα με την έκδοση οικοδομικών αδειών στην Β Ζώνη Δελφών», ο Αναπληρωτής Υπουργός Κ. Τζαβάρας με την από 7-1-2013 επιστολή προς την Βουλή των Ελλήνων, αναλύει πώς έχει το πρόβλημα:

 

 

 

 

Τα πλήρη στοιχεία της απάντησης των αρμόδιων υπουργείων στη διάθεση των πολιτών στην διεύθυνση

http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=d56dcfab-980e-4022-80c2-4221acac24cd

 

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

 

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s