ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ» Δελτίο Τύπου για την 16/11/2011

16-11-2011

Συμπολίτες και συμπολίτισσες

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 16-11-2011 στις 5μμ, υλοποιήσαμε την απόφαση που πήραμε την Δευτέρα στο Δημαρχείο Ιτέας.

Συγκεντρωθήκαμε μπροστά στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΙΤΕΑΣ και πληρώσαμε μέσω ΑΤΜ μόνο την κατανάλωση ρεύματος και τα ποσά προς τρίτους (ΕΡΤ & Δημοτικά τέλη).

Συγχρόνως μπήκαν οι πρώτες υπογραφές, μαζεύτηκαν τα αναγκαία στοιχεία ώστε να προχωρήσουμε σε εξώδικο κατά της Διοίκησης της ΔΕΗ και σε ασφαλιστικά μέτρα εφόσον η τελευταία προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος.

Παράλληλα ενημερωθήκαμε για την απόφαση του πρωτοδικείου Καλαμάτας με την οποία δικαιώνεται κάτοικος της πόλης: απαγορεύεται η διακοπή του ρεύματος από τη ΔΕΗ καιγίνεται δεκτή προσωρινή διαταγή κατά του ειδικού τέλους ακινήτων.

Ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μας δίνει η συμπαράταξη των εργαζομένων της ΔΕΗ οι οποίοι με την ενέργεια τους (διακοπή στο υπουργείο Υγείας) ανέδειξαν και το πραγματικό πρόβλημα αλλά και το απύθμενο θράσος των κυβερνώντων. (141 εκατομμύρια ευρώ χρωστάει το κράτος μόνο στην επιχείρηση Ηλεκτρισμού).

Αυτός ο αγώνας μπορεί και πρέπει να είναι νικηφόρος. Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι δικαίωμα και κοινωνικό αγαθό. Δεν μπορεί να μετατρέπεται σε μέσον φορολογίας και καταναγκαστικής τιμωρίας.

Η ενότητα και η αποφασιστικότητα της πλειοψηφίας των πολιτών μπορεί να φρενάρει τα μέτρα «σοκ και δέος» τα οποία αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Καλούμε τους πολίτες και όλους τους φορείς να παραβρεθούν μαζικά στο Δημοτικό Συμβούλιο για την ημερομηνία και ώρα διεξαγωγής του οποίου θα γίνει έγκαιρη ενημέρωση.

Μέχρι εκείνη την ώρα ας προσθέτουμε πολίτες στην πρωτοβουλία, ας αφαιρούμε διλήμματα, ας πολλαπλασιάζουμε την ενότητα και αλληλεγγύη μας ώστε να διαιρέσουμε όσους έχουν βάλει στόχο να καταστρέψουν την κοινωνία.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s