ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΓΚΟΥ

Καταγγελία για τον τρόπο της θεσμικής  και δημοκρατικής  λειτουργίας  του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών. Κατατέθηκε από  εκπρόσωπο της δημοτικής μας παράταξης η ακόλουθη καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Μέγκου κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Δ.Σ.  Δελφών την Δευτέρα 14 Μαρτίου και ζητήθηκε να διαβαστεί πράγμα που δεν έγινε :

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΕΓΚΟΥ

ΠΡΟΣ                                                                                       Ιτέα   14-3-2011

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κ. ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ

Υπόψη κ. Προέδρου

Κύριοι,

Με έκπληξή ενημερώθηκα από συμπολίτες μου ότι συνέρχεται αυτή την ώρα κατεπείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Εξ όσων γνωρίζω η διαδικασία του κατεπείγοντος επιβάλλει τουλάχιστον την ενημέρωση και κοινοποίηση της πρόσκλησης της συνεδρίασης στους  Δημοτικούς  Συμβούλους εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος.  Μέχρι τώρα ουδείς με έχει ενημερώσει για την τόσο σημαντική και κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου του Δήμου Δελφών.

Πέραν της εντονότατης και αυτονόητης διαμαρτυρίας μου καταγγέλλω την όλη διαδικασία και  σας καλώ να με ενημερώσετε εγγράφως προκειμένου να καταθέσω τις απαντήσεις σας στην αρμόδια αρχή νομιμότητας  της Περιφέρειας α) με ποιο κριτήριο χαρακτηρίζεται ως κατεπείγουσα η συνεδρίαση και β) τις  διατάξεις με βάση τις οποίες συγκαλείται Δ.Σ. χωρίς να καλούνται δημοτικοί σύμβουλοι.

Τέλος, εφ όσον δεν παρίσταμαι με δική σας υπαιτιότητα, εξηγήστε μου, εγγράφως  πως θα ενημερωθεί το σώμα για τις προτάσεις μου και πως θα εισακουστούν αυτές στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας του ανώτατου θεσμικού  Δημοτικού Οργάνου, προτάσεις που αφορούν ζωτικά και σημαντικά θέματα για όλους τους δημότες, όπως τα σημερινά.

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Μέγκος

Δημοτικός Σύμβουλος

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για το ζήτημα θα επανέλθουμε, γιατί δεν είναι θέμα τύπου αλλά ουσίας και έχει να κάνει με το πώς η πλειοψηφία αντιλαμβάνεται την θεσμική δημοκρατική λειτουργία του ΔΣ καθώς  και τον ρόλο των υπολοίπων πέραν αυτής αιρετών.  Οι πρακτικές αυτές που όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν από την μεριά της πλειοψηφίας  καταδείχνουν  και αποκαλύπτουν περιφρόνηση των θεσμών, παντελή έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο και τις ενέργειες του  κάθε Δημοτικού Συμβούλου αλλά και των πολιτών και αποκλεισμό των αποφάσεων – προτάσεων – λύσεων που μπορεί να υποβληθούν.

 

www.politesstoproskinio.wordpress.com

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s