Ανανεώνει την σύμβαση στο Λαρνάκι το Λιμενικό Ταμείο;

18/3/2011

Τι συμβαίνει κύριε Κατσαρέ;

Ανανεώνει την σύμβαση στο Λαρνάκι το Λιμενικό Ταμείο;

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος του Λιμενικού  Ταμείου Φωκίδας εισηγήθηκε κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Λιμενικής επιτροπής  χθες το απόγευμα, εκτός ημερήσιας διάταξης να ψηφιστεί 10ετής ανανέωση!!! της σύμβασης παραχώρησης και εκμετάλλευσης της περιοχής  Λαρνάκι Ιτέας σε  μεταλλευτική εταιρεία. Μάλιστα το ύψος του μισθώματος προτάθηκε να είναι το ίδιο με το προ 15ετίας δηλαδή 30.000 ευρώ το χρόνο!!!

Η πρόταση του Προέδρου δεν ψηφίστηκε χθες με το σκεπτικό να επανέλθει  στην ημερήσια διάταξη σε συνεδρίαση της Δευτέρας 21 Μαρτίου.

Αν οι πληροφορίες αληθεύουν, εντύπωση προκαλεί το βεβιασμένο της διαδικασίας ψήφισης του θέματος με δεδομένο ότι η σύμβαση της εταιρείας για την συγκεκριμένη περιοχή λήγει τον Μάιο. Επί πλέον προβληματίζει το γεγονός ότι παρόλο που για ολόκληρη την περιοχή τα μισθώματα και τα ενοίκια για όλες ανεξαιρέτως τις άλλες επιχειρήσεις έχουν  αναπροσαρμοστεί (με αποτέλεσμα η Λιμενική επιτροπή,  ενώ το μίσθωμα μέχρι πέρυσι ήταν 6 ευρώ ανά τ. μ.,  φέτος να ζητήσει  αύξηση 10 ευρώ ανά τ. μ. ενώ μετά από έντονες διαμαρτυρίες λόγω της κρίσης, ορίστηκε στα 8 ευρώ), ο πρόεδρος εισηγείται  το συγκεκριμένο μίσθωμα να παραμείνει στις αρχικές τιμές προ 15ετίας!!! Δηλαδή 30.000 ευρώ το χρόνο για 10 χρόνια, την στιγμή που η αναπροσαρμογή ενδεχομένως να απαιτεί για την περιοχή των 43 στρεμμάτων αύξηση της τάξεως των 336.000 ευρώ το χρόνο.

Κυρίως όμως, φαντάζει αδιανόητο το γεγονός ότι παρά τις ορατές επιπτώσεις που υφίσταται τόσα χρόνια η περιοχή, παρά τα δημοσιεύματα ερευνών από Πανεπιστημιακούς φορείς για περιβαλλοντική επιβάρυνση από βαρέα μέταλλα αλλά και ραδιενεργή επιβάρυνση, καμία περιβαλλοντική μέριμνα ή συζήτηση ή μελέτη δεν αιτείται από την εταιρεία σχετικά με τους περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας και εκμετάλλευσης της περιοχής.

Εάν οι πληροφορίες μας αληθεύουν, καλούμε τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας κ. Θεόδωρο  Κατσαρό να απαντήσει σχετικά με τις προθέσεις του και με όλα τα παραπάνω.

Επίσης ζητούμε την γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών για το σημαντικότατο αυτό θέμα όπως επίσης και την απόφαση  της Περιφερειακής Διοίκησης Φωκίδας και του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας ως προϊσταμένης αρχής του φορέα του Λ.Τ. αλλά και των  συναρμόδιων  Υπουργείων καθώς και της αρμόδιας Ευρωπαϊκής επιτροπής Περιβάλλοντος για τους όρους παραχώρησης.

Τέλος καλούμε τους φορείς και τους κατοίκους της Ιτέας και της ευρύτερης περιοχής να πάρουν ενεργό θέση  και να είναι σε επαγρύπνηση για το  τόσο σοβαρό αυτό θέμα.

 

www.politesstoproskinio.wordpress.com

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s